Geschiedenis

amiga, computer, retroIn 1996 zijn wij begonnen met de in- en verkoop van  computerspelletjes op het Nieuwe Noord 30 in Hoorn. Toendertijd waren o.a. de Nintendo Gameboy, Nintendo 64 en de SEGA populaire spelcomputers en was er een levendige handel in spelletjes voor deze apparaten. Onze naam was toen dan ook “Game Wereld”. Dit was ook de tijd dat de personal computer oftewel de PC betaalbaar werd en zijn weg begon te vinden binnen alle huishoudens in Nederland. Via onze, veelal Aziatische, inkoopkanalen in de spelletjeshandel konden wij ook goed aan computeronderdelen komen en besloten wij zelfbouw PC’s te gaan maken onder de nieuwe naam “PC Wereld”. Dit was een een gouden zet en de 1e computerwinkel in West Friesland was daar. Binnen 2 jaar groeide PC Wereld uit z’n jasje en in Oktober 1999 werd ons huidige pand aan het Nieuwe Noord 40 betrokken. Omdat we van plan waren ons op meerdere locaties te vestigen werd Hoorn toegevoegd aan de naam die vanaf dat moment dus “PC Wereld Hoorn” was.  Van meerdere filialen is het nooit gekomen, maar in tegenstelling tot veel Computerketens (Vobis, MyCom, Dixons etc. etc.) bestaan wij nog steeds en zijn de klanten die wij toen hadden nog steeds tevreden met ons.

Waarom PC Wereld kiezen
- 01
Voorraad
Wij hebben veel computeronderdelen op voorraad, waardoor wij vaak binnen enkele uren uw “PC op maat” voor u klaar hebben  staan. Bovendien hebben wij hierdoor vaak dat ene onderdeel of kabeltje wat u nodig heeft, op de plank liggen.
- 02
Kennis
Met 24 jaar ervaring in computers, laptops en randapparatuur mag u van ons verwachten dat wij weten waar wij het over hebben. Doordat wij onze PC’s bouwen met de nieuwste hard- en software, blijven wij bovendien op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de computerwereld.
- 03
Persoonlijk
Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Alleen door naar u te luisteren kunnen wij uw wensen zo goed mogelijk vertalen in een aanbieding op maat. Ook met uw computer-problemen en -vragen kunt bij ons terecht.  Wij antwoorden niet in vakjargon, maar in jip en janneke taal waardoor u vaak zelf ook wat opsteekt !
- 04
Ontzorgen

Veel mensen zien er tegen op hun laptop of PC te vervangen, omdat dat veel rompslomp met zich meebrengt. Wij kunnen alle data en email overzetten op uw nieuwe PC en eventueel uw PC bij u thuis installeren en er voor zorgen dat alles weer functioneert zoals u dat wilt.

- 05
Technische dienst

Wij hebben een eigen technische dienst waar wij uw PC of laptop vakkundig kunnen repareren en/of onderhouden, ook als u die niet bij ons heeft gekocht. Een overzicht met tarieven voor standaard reparaties vind u in het tabblad “Tarieven”.

- 05
Service en Garantie

Koop bij de man die ook repareren kan ! Dit is waarom wij ons kunnen onderscheiden van de grootwinkelbedrijven en webwinkels. Alles wat wij verkopen heeft 2 jaar garantie