PC en Laptop reparatie​

electronic scrap, mobile phone, laptopWaarom een nieuwe PC of laptop kopen als uw oude nog prima opgeknapt kan worden ?
Wij repareren alle merken en modellen PC’s en laptops, ook als die niet bij ons gekocht zijn. Zowel op hardware- als op software-gebied herstellen wij uw PC of laptop op professionele wijze waardoor deze weer probleemloos voor u aan het werk kan.
Aan alles komt een eind, dus ook aan het leven van uw PC of laptop. Tijdens een eerste inspectie in de winkel of tijdens onderzoek in de werkplaats kan blijken dat repareren geen zin heeft . Bijvoorbeeld als er geen onderdelen meer voor te krijgen zijn, als de reparatiekosten de waarde van de PC of laptop overschrijden of als deze technisch dermate verouderd is dat hij niet meer geschikt is voor Windows 10. Als uw PC of laptop niet meer gerepareerd kan worden, kunt u ook bij ons terecht voor een nieuwe. Heeft u geen verstand van computers en weet u dus niet wat u moet kopen, kunnen wij u in “Jip- en Janneke-taal” adviseren welke PC of laptop het beste aansluit op uw wensen. Al onze PC’s en laptops worden kant en klaar en volledig geïnstalleerd afgeleverd. Uitpakken en u kunt gelijk aan de gang. Breng uw defecte PC of laptop bij ons langs en wij kunnen samen met u bepalen of het zin heeft hem te repareren of dat vervangen een betere keus is.

Diagnose

HELP !!! M’n laptop doet het niet (goed) meer. Wat is er aan de hand ? Staat uw probleem hieronder ? Klik op het plus-teken en u kunt lezen wat (hoogstwaarschijnlijk) de oorzaak is van uw probleem is. Zullen wij het voor u oplossen of kunt u het zelf ?

Als uw laptop niet meer aan gaat en het stroom-lampje ook niet meer aan gaat, dan kan uw oplader kapot zijn. Wij verkopen uitsluitend originele of goede imitatie opladers. Wij leveren altijd de oplader die voor uw laptop is gemaakt. Universele opladers raden wij ten zeerste af en kun u bij ons dus ook niet kopen.

Als uw laptop niet meer aan gaat en uw oplader is niet kapot dan kan de opladeraansluiting (DC-Jack) van uw laptop kapot zijn. Een vaak voorkomend probleem. Deze kunnen wij probleemloos voor u repareren of indien nodig vervangen. Tijdens de reparatie wordt ook gelijk uw laptop intern gereinigd en op diverse punten gecontroleerd.

Gaat uw laptop direct of heel snel uit nadat u de adapter er af heeft gehaald, dan is de accu van uw laptop aan vervanging toe. Wij verkopen uitsluitend originele of goede imitatie accu’s. Wij leveren altijd een accu welke voor uw laptop is gemaakt.

Is uw laptop scherm gebroken, ziet u gekleurde vlekken en witte uitgevallen delen in beeld, dan kunnen wij eenvoudig het scherm voor u vervangen. Een nieuw beeldscherm is stukken goedkoper dan een nieuwe laptop. PC Wereld vervangt schermen voor alle merken laptops. Kom snel langs en laat je scherm door ons vervangen.

Wanneer uw USB poort is gebroken of beschadigd kom dan gerust langs voor herstel. Een beschadigde USB poort kan uw laptop onherstelbaar defect maken wanneer er sluiting in de beschadigde USB poort optreedt met alle gevolgen van dien. Ook wanneer de audio jack defect is kunnen wij dit uitstekend voor u herstellen.

Draait uw laptop ventilator niet of maakt deze vreemde geluiden? Zet meteen uw laptop uit. Zo voorkomt u schade aan de CPU oftewel de processor. De CPU koeler dient de processor koel te houden. Wanneer dit niet gebeurt kan de processor 100 graden celcius worden of zelfs hoger. Ook stof in de ventilator kan de laptop dusdanig opwarmen dat deze defect gaat. Laat daarom de koeling tijdig reinigen en/of vervangen.

Komt uw laptop  niet meer in Windows, bijvoorbeeld na een mislukte Windows update of na het downloaden van een virus, dan kunnen wij Windows 10 opnieuw op uw laptop installeren.  Wij kunnen al uw data (documenten, afbeeldingen, downloads, muziek etc.) voor u veiligstellen en weer bruikbaar maken. Vaak is dit ook een goede oplossing als uw laptop traag geworden is, omdat er veel “rotzooi” op staat.

Als uw laptop een ouderwetse Hard Disk Drive (HDD) heeft en u laptop is traag, kunnen wij uw laptop weer snel maken door deze harde schijf te vervagen door een z.g. Solid State Drive (SSD). Omdat een HDD een mechaniek heeft is deze aan slijtage onderhevig en zal in de loop der tijd steeds trager worden. Een SSD is volledig electronisch en heeft dus geen bewegende delen en kan dus niet slijten. Een SSD is gemiddeld vijf keer sneller dan een HDD waardoor uw laptop in gebruik en tijdens het opstarten veel sneller is.

Is uw toetsenbord defect door vocht, slijtage, ontbrekende toetsen of werken er bepaalde toetsen niet meer, dan moet het toetsenbord vervangen worden.